Boligmarkedet

Hvilken eiendomsmegler er best?

Av Kristin O. Iversen, 1.11.2017 Foto: Stig B. Fiksadal

Et bedre spørsmål er hvem som er best til å selge din bolig, sier salgsdirektør Andrè Øren i DNB Eiendom. Her er mine tips!Det er stor forskjell på eiendomsmeglere, sier Andre Øren. Han har over 17 års erfaring som eiendomsmegler og leder i ulike selskap. Han ser stor variasjon blant meglerne.

- Likevel skjer valg av eiendomsmegler ofte mer eller mindre tilfeldig, sier han. 

En god megler kan gi deg flere hundre tusen i høyere salgssum.

Vi som jobber med boligsalg hver dag ville aldri latt tilfeldighetene avgjøre!

 

Det er stor forskjell på eiendomsmeglere

- For 10-15 år siden var det sikkert greit å slå til på første og beste tilbud fra den lokale megleren, sier Øren. Det var egentlig ikke så stor forskjell i måten vi jobbet på da.

Det er det nå. 

Å sørge for synlighet av akkurat DIN bolig overfor kjøperne, er krevende i dagens medievirkelighet, sier han. Spesielt i de store byene hvor konkurransen er stor. 

Det er en kunst å få kjøperne til å velge akkurat din visning i en jungel av tilbud

Derfor bør du være veldig opptatt av hvordan eiendomsmegleren har tenkt å sørge for at akkurat din bolig blir valgt av boligkjøperne. Hvem har flest registrerte boligkjøpere i ditt område? Hvem kan tilby mest effektiv markedsføring?

 

 Det er viktigere å velge riktig eiendomsmeglerselskap

Jeg tør påstå at valg av riktig eiendomsmeglerselskap i dag er viktigere enn valg av riktig person, sier Øren. (Foto: NTB)

 

Hvem har best kundeinnsikt?

Det har skjedd en rivende teknologisk utvikling de siste årene og meglerselskapene som klarer å ta teknologien i bruk får gjennomgående flere besøkende på visningene sine, forklarer Andrè Øren. 

- Jeg byttet arbeidsgiver nettopp på grunn av det for noen år siden. Jeg så verdien av å  jobbe med dem som mest systematisk utviklet virkemidler for effektiv markedsføring og kundeinnsikt. Som konkurrent så jeg jo at det virket! 

DNB Eiendom kjenner over halvparten av boligkjøperne

Det selges omtrent 120 000 boliger hvert år i Norge. 85 000 av disse havner ute på det åpne boligmarkedet*.  I vårt boligsøkerregister  har vi til en hver tid mellom 50 og 60.000 boligkjøpere registrert. 

Det betyr at vi har navn og kontaktinformasjon på over halvparten av Norges aktive boligkjøpere . Det gir en kundeinnsikt våre konkurrenter bare kan drømme om: Vi vet hvem som er på boligjakt og hva de vil ha. Vi vet hvor de vil bo, når og hvor de var på visning sist. 

Ikke minst har vi systemer for å følge dem opp, og kan tipse om visninger på sms og e-post, sier Øren. Det gir et vanvittig forsprang for deg som skal selge! 

 

Pris er også viktig! 

Du er sikkert opptatt av hvor mye det koster å bruke eiendomsmegler også, sier Andrè Øren.  - Det skjønner jeg godt, men det er da viktig å minne om at du ikke bare må se på hva du skal betale, men også på hva du ønsker å få betalt.

Vi eiendomsmeglere tilbyr som sagt veldig ulike løsninger for å få solgt boligen din, sørg for å sammenligne hva du får, ikke bare sluttsummen.

Høyest mulig pris, eller lavest mulig kostnad?

Hvis eiendomsmegleren du velger får inn bare inn én ekstra budgiver betyr det fort 100-200 000 mer i salgspris. Da tjener du raskt inn en ekstra markedsføringskostnad. 

Å velge en eiendomsmegler som kan skaffe flere mulige boligkjøpere til din bolig er uten tvil en god investering! 

 

Eiendomsmegler Kristine Grønn forklarer en mulig boligkjøper på visning hva hun bør se etter

Snakk med flere og velg den eiendomsmegleren du føler både kan gi boligen best mulig synlighet, og deg som selger størst mulig trygghet. (Foto: Steffen Rikenberg, Inviso)

 

En god eiendomsmegler gir deg trygghet

Og så må du ikke glemme at salg av bolig sannsynligvis vil være noe av det mest emosjonelle du gjør i ditt liv, sier Øren. De fleste blir overrasket over hvor stressa de blir. Det er hjemmet ditt du skal selge, og det står ofte store penger på spill i tillegg.

En god eiendomsmegler må derfor beherske mer enn avansert markedsføring og salg, sier Øren. Før du bestemmer deg bør du derfor snakke med flere eiendomsmeglere. Gjerne fra samme selskap, finn en du har tillit til!

Eiendomsmegleren skal gi trygghet og gode råd i en stresset situasjon

Når du skal kjøpe og selge bolig er det et omfattende lovverk som legges til grunn. Eiendomsmeglerens jobb er i tillegg lovregulert, noe som sikrer begge parter i en transaksjon bedre informasjonsgrunnlag og tryggere boligkjøp.

- Megleren skal altså ikke bare skaffe en god pris, han eller hun skal også sikre deg en god kontrakt og et trygt oppgjør i etterkant av salget. 

 

Ikke la valget av eiendomsmegler være tilfeldig!

 

 

Her kan du bestille en eiendomsmegler hjem til befaring.